Polkupyöräily ja joukkoliikenteen käyttö on ympäristöteko

Polkupyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä voidaan pitää ympäristötekoina ja niitä kannattaisikin suosia yksityisautoilun sijaan aina kun mahdollista. Ympäristöystävällisyyden lisäksi pyöräily lisää myös kuntoa, joten se on aivan erityisen suositeltava tapa liikkua paikasta A paikkaan B. Jos tarvitset pyörällesi hyvän säilytyspaikan, kannattaa tutustua byggmax-verkkokaupan valikoimiin ja valita niistä omiin tarpeisiin parhaat vaihtoehdot. Kerromme myös, kuinka pyöräily on viety Amsterdamissa aivan omiin ulottuvuuksiinsa. Vaikka Helsingissäkin esimerkiksi kaupunkipyörien tarjontaa on lisätty ja pyöräilymahdollisuuksia on parannettu, ollaan silti vielä kaukana pyöräilyhullujen amsterdamilaisten tilanteesta.

Suosi joukkoliikennettä!

Etenkin suurissa kaupungeissa kannattaa suosia joukkoliikennettä! Yleensä suurissa kaupungeissa se on hyvin järjestetty ja sen käyttäminen on sekä näppärää että sujuvaa. Joukkoliikennevälineissä monta ihmistä liikkuu paikasta toiseen samalla kertaa, mikä vähentää liikenteen ympäristökuormitusta per liikennevälineen käyttäjä. Ero yksityisautoiluun on merkittävä. Joukkoliikenteen käyttäminen tulee yleensä myös edullisemmaksi kuin oman auton omistaminen ja käyttäminen. Kun suosit joukkoliikennettä, ei sinun tarvitse tuskailla pysäköintipaikkojen riittävyyden kanssa eikä jännittää, onnistuuko taskuun peruuttaminen keskellä kaupunkia useiden silmäparien tuijottaessa suoritustasi.

Pyöräile mahdollisimman paljon!

Pyöräily on monin tavoin tervehenkinen valinta. Pyöräily vähentää liikenteen aiheuttamia ympäristöpäästöjä ja tarjoaa oivallisen mahdollisuuden harrastaa hyötyliikuntaa. Se on edullinen tapa liikkua paikasta A paikkaan B. Pyöräily voi myös vähentää stressiä, ainakin, jos pyöräilyreitin valitsee itselle mieluisista maisemista. Tutkimuksissa on todettu, että metsässä ja luonnon keskellä oleilu vähentää stressiä, joten stressaavina päivinä kannattaa kokeilla pyöräilyä luontoreitillä.

Ellet omista omaa pyörää, kokeile monista kaupungeista löytyviä kaupunkipyöriä, jotka on helppo lainata ja palauttaa joustavasti. Kaupunkipyörän kyydissä pääset helposti tutustumaan kaupunkiin eikä sinun tarvitse huolehtia parkkipaikkojen saatavuudesta tai maksullisuudesta.

Pyöräilyhullut amsterdamilaiset

Amsterdamissa jos missä käytetään polkupyöriä. Kaupungissa pyörien vilinä on sellainen, että varomaton ja kokematon turisti on vaarassa jäädä pyörän alle, ellei pidä silmiään auki. Kaupungissa näkee myös kovin monenlaisia pyöriä. Esimerkiksi taittopyörät ovat yleisiä. Tällaisen pyörän voi taittaa, jos matka jatkuu esimerkiksi junassa. Näin pyörä menee pieneen tilaan ja se on helppo ottaa mukaan myös julkiseen kulkuvälineeseen. Tässä kaupungissa pyörän ja pyöräilyn arvostus on nostettu suureen arvoon!

Amsterdamissa näkee sellaisiakin pyöriä, joissa vanhempi ajaa edessä ja lapsi takana. Lapsen pyörä on ikään kuin kiinnitetty vanhemman pyörään. Tämä tekee lapsen pyöräilystä tavallista turvallisempaa ja ajamisen opettelusta tavallista helpompaa. Kun lapsen pyörä on kiinni vanhemman pyörässä, voi vanhempi keskittyä tavallista paremmin omaan ajamiseensa, vaikka lapsi olisikin mukana pyöräretkellä. Vilkkaassa Amsterdamin liikenteessä tämä on erityisen tärkeää.

Amsterdamissa on monia mielenkiintoisia kohteita, joihin voi tutustua pyöräillen. Kanavien reunoilla pyöräily on jo kokemus sinänsä. Voit myös ajaa tutustumaan Anne Frankin piilopaikkana toimineeseen taloon. Talossa voi vierailla vielä nykypäivänäkin ja siellä voi Annen päiväkirjamerkinnät heräävät eloon aivan uudella tavalla. Piilopaikkana toiminut salahuone löytyi Anne Frankin isän Otto Frankin toimistosta. Vielä nykypäivänäkin tiloissa on nähtävillä joitakin tavaroita, jotka kertovat sen asukkaiden henkilökohtaisesta elämästä. Anne on esimerkiksi liimannut seinälle kuvia elokuvatähdistä ja hänen isänsä on merkinnyt seinäpaperiin tyttäriensä pituusmitat.